Kokie yra ekologiški produktai?

Ekologiškai ūkininkaujant siekiama kuo mažiau lemti natūralius gamtos raidos ciklus. Perdirbant ekologiškus produktus, siekiama patenkinti šiuolaikinio vartotojo reikalavimus skonių gausai ir derinti kulinarinius įgūdžius. Šiuolaikiniai ekologiški produktai gali būti ir yra:

Ekologiški produktai

  • vaikams skirtas maistas;
  • vynas, pagamintas iš ekologiškų vynuogių;
  • alus;
  • jogurtai;
  • pyragai;
  • pyragaičiai;
  • duona;
  • pusryčių javainiai;
  • sausainiai;
  • atšaldyta mėsa;
  • vaisių sultys;
  • konservuoti vaisiai ir daržovės;
  • pusgaminiai;
  • kava;
  • arbata.

Lietuvoje 2011 metais yra išduoti sertifikatai 82 ūkio subjektams, gaminantiems ekologiškus produktus – žuvies, mėsos, grybų, daržovių, uogų ir vaisių perdirbėjams, duonos kepėjams, prekiaujantiems grūdais, vaistažolių džiovintojams, nealkoholinių gėrimų, cukrinės konditerijos, pieno produktų gamintojams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *